5 Ağustos 2012 Pazar

İMMİB 2012 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları















Yarışma Takvimi

Proje teslim tarihi  : 19 Ekim 2012
Seçici Kurul toplantısı  : 3 Kasım 2012
Ödül töreni  : 20 Aralık 2012

Kategoriler
Yarışmalar  Ev, otel ve restoran kullanımına yönelik “Engelliler, Yaşlılar ve Çocuklar İçin Tasarım” teması kapsamında;
METALDEN MAMUL ÜRÜNLER
PLASTİKTEN MAMUL ÜRÜNLER
    ELEKTRİKLİ KÜÇÜK ALETLER
    olmak üzere 3 ayrı kategoride katılıma açıktır.


    Yarışmalar, profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenmektedir. Her iki kategoride, katılımcılardan aşağıdaki sektör grupları için özgün ve yenilikçi ürün tasarımlarının geliştirilmesi beklenmektedir.  Her sektör grubu için ayrı ayrı ödüllendirme yapılacaktır.

    Tema kapsamında engelliler, yaşlılar ve çocukların beslenme, temizlik, eğitim, sağlık, güvenlik, eğlence ve dinlenme gibi  konularda(artırılabilir) özelleşmiş ihtiyaçlarına yönelik ürün tasarımları beklenmektedir.

    Ayrıca tasarımlar (herkes için tasarım/design for all anlayışı çerçevesinde) tema kapsamındaki en az bir kullanıcı grubunun ihtiyacını kapsaması koşulu ile tema dışındaki tüm kullanıcıların da ortak ihtiyacını karşılar nitelikte olabilir.

    Tanımlar :
    Engelliler 
    Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi. (5378 Sayılı Kanun Tanımı)
    Yaşlılar
    65 yaş ve üzeri kişiler.
    Çocuklar
    0-12 yaş arası çocuklar.

    Ayrıntılı Bilgi: http://tasarim.immib.org.tr





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder