7 Şubat 2013 Perşembe

6. Uluslararası Öğrenci Trienali


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3-7 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan 6. Uluslararası Öğrenci Trienali'nin teması ve katılım koşulları açıklandı.


6. Güzel Sanatlar Öğrenci Trienali Resmi Websitesi

Tema

Connecting The Dots / Noktaları Birleştirelim
6. Uluslararası Öğrenci Trienali, “Connecting The Dots / Noktaları Birleştirelim” başlığıyla tüm Dünya’dan sanat / tasarım öğrencilerini, farklı disiplinlerden teorisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirerek farklı yaklaşımları görünür kılmayı, yerleşik söylemleri ve uygulamaları, irdelemeyi amaçlamaktadır.
“Connecting The Dots / Noktaları Birleştirelim” deyim olarak yaratıcılığın en basit sürecine, bir parçadan diğerine uzanan kısa, net ve önceden belirlenmiş bir düşünceye hizmet ederken, metafor olarak bütüne, birbirine eklemlenmeye ve çok çeşitli etkilenme alanlarına işaret etmektedir.  6. Uluslararası Öğrenci Trienali’nin temasını oluşturan bu temel önerme bütünün oluşması/oluşturulması için gerekli olan “noktalar”ı  bir araya getirip yeni bağlamlar ve kavramlar ortaya koymayı hedeflemektedir. Sanat ve tasarımın her alanda birleştiriciliğini ve önemini vurgulayan bu başlık yeniden düşünmeyi ve bu süreçte disiplinlerarası bağlantılar, ilişkiler kurmayı amaçlamaktadır.

Bilgi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan 6. Uluslararası Öğrenci Trienali, yüksek öğretim kapsamında sanat ve tasarım eğitimi veren kurumların çeşitli düzeylerdeki iletişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.
6. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında sergi, sempozyum, workshop ve kısa film gösterimi etkinlikleri planlanmaktadır.
Sergi, sempozyum ve kısa film gösterimi etkinliklerine katılım ücretlidir (Sergi + Kısa film: 300 Euro, Sempozyum 100 Euro).
Trienal Sergi / Kısa Film ve Sempozyum Başvurusu, Ön Başvuru Formu (katılım ücreti ödemesi yapıldıktan sonra) ve tarafınıza gönderilecek Başvuru Formu linkleri aracılığı ile yapılacaktır. Detaylara ilgili başvuru menülerinden ulaşabilirsiniz.
Sergi için her eğitim kurumundan en çok beş eser/proje etkinliğe katılabilir. Trienal’in ana teması ‘Connecting the Dots/Noktaları Birleştirelim’ olarak belirlenmiştir, ancak bu tema sempozyum ve workshop içerikleri için belirleyici olup sergilenmek üzere  yollanacak eser/projelerin temasında belirleyici/zorunlu olmayacaktır, İsteğe bağlı olarak kullanılabilir.
Workshoplara katılım ücretsizdir. Başvurular workshop yöneticisine yapılacaktır. Detaylara workshop menüsünden ulaşabilirsiniz.
Workshoplar;
Tüm sene boyunca, Ocak 2013-Haziran 2013
Trienal açılış haftası boyunca. 3-7 Haziran 2013
Workshop önerileri;
Trienal açılış haftası boyunca, 3-7 Haziran 2013, planlanan workshoplar katılımcı kurumların önerileri ile oluşturulacaktır. Workshop önerileri katılımcı kurum Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından yapılabilir.
Workshop önerileri triennial-gsf@marmara.edu.tr adresine yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder